DIVERSE

MOISE

Cristina Neagu

 

  • pagina_12_clip_image002_0000

Doamne sincer să fiu am obosit. Am obosit să lupt şi să mă lupt mereu cu oamenii aceştia pe care nu îi mulţumeşte nimeni şi nimic. Am obosit să îi ascult mereu cum se plâng şi cum strigă de parcă ar fi singurii pe care i-ar durea. Am obosit uneori, de 30 de ani de când tot rătăcesc cu ei pe aici prin pustie, să fiu bunul şi blândul Moise, care le îndură şi le duce pe toate. Uneori şi eu aş vrea să strig.Şi eu aş vrea să stau într-un singur loc, pe care să-l numesc casa mea. Să mă joc cu copiii mei. Să pasc turmele mele. Uneori aş vrea să vină cineva să îmi spună: "Moise îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut, şi pentru că nu renunţi la noi." Dar nu vine nimeni.

 

 

Comentează şi sunt nemulţumiţi tot timpul. Şi eu trebuie să tac şi să răspund cererilor lor. Trebuie să tac şi să mă rog pentru mana lor, sau pentru apă sau pentru prepeliţe. Şi uneori obosesc să mai tac. Uneori aş dori să le spun vreo două. Sau aş vrea să îi las singuri vreo câteva zile să văd cum se descurcă. Fără Dumnezeu. Şi fără cineva care să ceară şi să se roage pentru ei.

Nu ştiu cât de mult am să mai pot rezista astfel. Nu ştiu cât de mult mai pot duce. Nu ştiu cât de mult am să mă mai pot face că nu îi aud. Eu unul simt că am ajuns la limită. O limită dincolo de care nu am să mai pot trece.

Poate că limita aceasta s-ar mai putea întinde peste ziua de azi. Dă-mi putere pentru ziua de azi. Să mai pot şi astăzi să tac, să nu strig, să nu mă revolt asemenea lor. Dă-mi puterea de a mai fi măcar azi "bunul şi blândul Moise".Dă-mi puterea de a rămâne şi azi acolo, lângă ei. Pentru că atâta vreme cât Tu, Doamne, rămâi acolo, nici eu nu am voie să plec. Dă-mi puterea de a rămâne şi astăzi lângă ei, împreună cu Tine. Tu ştii că eu nu mai pot. Şi tocmai de aceea te rog să rămâi mai mult Tu, decât eu. Eu să fiu undeva ascuns, lângă Tine, şi Tu să le conduci pe toate.

Poate că într-o bună zi, lucrurile se vor schimba şi vor sta altfel. Poate că într-o zi vor tăcea şi vor merge mai departe fără să murmure. Poate că într-o zi vor spune mulţumesc şi vor avea încredere în ciuda a tot. Poate că într-o zi… Doamne dă-mi Te rog putere pentru a trece peste ziua de astăzi şi puterea de a crede că într-o zi lucrurile vor sta altfel. Amin!

Moise