SĂNĂTATE
Un pahar de apă pentru inima ta
Gina Papuc
"Apa, simpla şi banala apă, care nu ne costă prea mult s-ar putea să fie unul dintre remediile cele mai nou descoperite.
Cei mai mulţi dintre noi am auzit despre faptul că, în cazul unui consum insuficient de apă, consecinţele pot fi: constipaţii, pietre la rinichi (litiază renală), poftă extraordinară de mâncare, ochi, gură şi piele uscate, etc. însă puţini dintre noi realizează că există o legătură strânsă între consumul de apă, calitatea apei şi cardiopatia ischemică, implicit apariţia infarctului miocardic.
Continue Reading
SĂNĂTATE
Insomnia
Gina Papuc
Insomnia reprezintă imposibilitatea de a adormi, de a menţine starea de somn sau de a se odihni în timpul nopţii şi include şi trezirea prea devreme faţă de o durată convenţională normală. Poate fi tranzitorie (câteva zile), pe termen scurt (nu mai mult de trei săptămâni), sau cronică (mai mult de trei săptămâni), şi este simptomul care însoţeşte alte probleme de ordin medical sau psihologic.
Continue Reading
SĂNĂTATE
Ce este angina pectorală
Virginia Papuc
Termenul medical de angină pectorală, se referă la o durere specifică , apărută la nivelul toracelui.
Există mai multe tipuri de angină, cea clasică purtând numele de angină stabilă. Ea este determinată de un anumit efort şi dispare la repaus.
Un alt fel de angină este angina instabilă. Ea este o stare evolutivă mai gravă care apare în repaus chiar în somn, fără să fie prevăzută în vre-un fel.
Continue Reading
SĂNĂTATE
Când presiunea sanguină este scăzută
Virginia Papuc
De obicei, când vorbim despre o boala mai frecventa a aparatului cardiovascular ne gândim la hipertensiunea arteriala deoarece ea reprezinta 50% din etiologia bolilor de inima. Boala tradusa printr-o crestere constanta a presiunii sanguine cu valori egale sau superioare celor de 160-95 mHg.
Continue Reading
UN STROP DE ... SANATATE
CE STIM DESPRE GASTROTEHNIE?
Oana Felea
"Hrana pe care o mancam este ceea ce cladeste corpurile noastre. Mancati pentru a castiga putere, nu pentru imbatare." E.G.White
Dintre toate vietuitoarele, numai omul prepara alimentele in diferite moduri, pentru a le mari sapiditatea si digestibilitatea. Pregatirea alimentelor a devenit de-a lungul istoriei sale, pentru om o adevarata arta.
Continue Reading