SĂNĂTATE

Un pahar de apă pentru inima ta

Gina Papuc

"Apa, simpla şi banala apă, care nu ne costă prea mult s-ar putea să fie unul dintre remediile cele mai nou descoperite.

  • pagina_07_clip_image002

Cei mai mulţi dintre noi am auzit despre faptul că, în cazul unui consum insuficient de apă, consecinţele pot fi: constipaţii, pietre la rinichi (litiază renală), poftă extraordinară de mâncare, ochi, gură şi piele uscate, etc. însă puţini dintre noi realizează că există o legătură strânsă între consumul de apă, calitatea apei şi cardiopatia ischemică, implicit apariţia infarctului miocardic.



Doi factori beneficiu par a ieşi în evidenţă: duritatea apei şi totalul substanţelor solide dizolvate în apă.
Duritatea apei se referă la cantitatea totală de calciu şi magneziu sau carbonat de calciu din apă. Cu cât apa are mai mult carbonat de calciu, cu atât este mai dură, cu cât are mai puţin cu atât este mai moale.

Timpul cel mai ridicat pentru a bea apă este dimineaţa la trezire. Acesta este momentul zilei în care corpul este cel mai deshidratat. Hidratarea este importantă şi în timpul unei activităţi fizice. După terminarea efortului fizic, este de asemenea important să rehidratăm organismul.
Pentru bărbaţi se recomandă 6 - 12 pahare de apă zilnic, iar pentru femei între 4 - 9 pahare de apă simplă zilnic.

Organismul dumneavoastră, obişnuit cu acest obicei sănătos, va trimite semnale naturale, care vă vor ajuta să-l continuaţi fără prea mare efort.

Durerea anginoasă durează cel mult 5 minute. Dacă durează mai mult şi este de natură cardiacă, această durere poate fi probabil consecinţa unui infarct miocardic.

  • pagina_07_clip_image004
Dacă aveţi angină, medicul va decide ce tratament medicamentos să urmaţi şi ce regim de viaţă aveţi de îndeplinit. Dacă problema este mai avansată, se poate lua în discuţie şi necesitatea unei intervenţii mai agresive asupra inimii, mergând până la operaţie.

Reţineţi însă: indiferent ce medicament veţi lua, acesta va acţiona doar asupra efectelor aterosclerozei. Deci, nu uitaţi că măsurile legate de stilul de viaţă - o dietă adecvată, exerciţiul fizic, controlul greutăţii corporale, eliminarea fumatului - sunt primordiale!