EDITORIAL

Căutări fără/cu sfârşit

Natalia Podeanu

"Eu am venit ca oile să aibă viaţa şi s-o aibă din belşug" Ioan 10,10

  • pagina_04_clip_image002
         

"M-am hotărât! Sunt gata să-mi îndeplinesc visul. Nu mă interesează "gura lumii"! Sunt o persoană independentă şi cu siguranţă voi reuşi. Trebuie doar să am încredere în forţele proprii şi să lupt. Nimic nu mă mai poate opri! Visez deja la excursiile în Europa, la locurile în care voi fi un oaspete de onoare, la serile pe care le voi petrece cu familia mea la gura şemineului, la nopţile pe care o să-i învăţ tainele reuşitei mele. Bineînţeles cu puţin efort, voi avea lumea la picioarele mele. Voi trăi în belşug."

Aşa gândea cu puţin înainte să-l lovească primele palme ale realităţii în care trăim. A ajuns la concluzia că viaţa e dură cu noi.. cei mulţi. Până într-o zi când a citit pe o hârtiuţă rătăcită, care la o rafală de vânt s-a prins de piciorul său, următoarele cuvinte: "Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug." Viaţă din belşug? Hai să fim serioşi! Cine a mai auzit de aşa ceva? Cu siguranţă doar "mai marii" acestei lumi. Şi-a amintit că-l auzise odată pe colegul lui de grupă din facultate vorbind despre asta.

Şi… nu era fiu de miliardar. Era… Nu-şi mai amintea… Ţinea minte doar prezenţa lui plină de viaţă dar calmă în acelaşi timp. Şi încă un amănunt important: acel coleg spunea că trăieşte din belşug şi a descoperit o pace pe care nu i-o va putea lua nimeni niciodată. L-a întrebat cum reuşeşte A primit ca răspuns cuvintele de pe hârtiuţă cu menţiunea că-L cunoaşte pe Cel ce le-a spus. Da! Acum îşi aminteşte! Colegul lui Îl cunoştea pe acel Isus Hristos a cărui naştere şi înviere se serbează în fiecare an. Acum îşi dă seama că nu ştie nimic despre El. Să fie El răspunsul căutărilor fără sfârşit? Va încerca să afle…

  • pagina_04_clip_image004
Într-un final a aflat cum să plângă, cum să râdă, cum să trăiască clipa grea, dureroasă dar şi pe cea de bucurie. Într-adevăr! E o mare diferenţă în a trăi în belşug şi a trăi din belşug. Domnul Isus Hristos i-a schimbat viaţa.

Da! Prietenul colegului său a devenit şi Prietenul lui şi acum visează la ziua când va călători, nu în Europa ci într-un loc mult mai de dorit, visează la locurile unde va fi primit, nu ca un oaspete de onoare, ci ca un fiu preaiubit, la clipele pe care le va petrece cu familia în noua sa Casă şi la împărtăşirea bucuriei cu ceilalţi mântuiţi. Dar… mai mult decât toate… visează să-L întâlnească pe Acela care într-o zi mohorâtă de toamnă a trimis o rafală de vânt care să-i lipească de picior o hârtiuţă pe care scria: "Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug" Ioan 10:10.