EU CU CINE VOTEZ?

Marian Berbecila
 

Cele mai importante lucruri din viata noastra sunt determinate de alegerile noastre proprii, fie ca este vorba de alegerea unei masini, a unei locuinte, a unui loc de munca sau pur si simplu de alegerea unei carti pe care vrei s-o lecturezi. In urma acestor alegeri apar atat nemultumiri cat si satisfactii. Tanar fiind ma confrunt de ceva vreme cu o problema in care trebuie sa fac o alegere pentru ca de ea depinde implinirea dorintelor sau nazuintelor mele. Dintre toate una ma fascineaza cel mai mult si anume aceea de a fi reprezentat de cineva, sa stiu ca in urma alegerii acestui reprezentant am siguranta vietii materiale, a celei spirituale, etc. Dar cum si pe cine?

Ei bine, evenimentul care ne sta in fata si care tot bate la usile caselor noastre sau a inimilor noastre...cine stie?...aproape ca este gata de implinire.

Vorbim despre alegeri...si nu despre orice alegeri ci cele prezidentiale. Febra electorala aproape ca a atins "gradele maxime" si in fiinta mea. Fiind constient de statutul meu social si de libertatea de a-mi exercita dreptul la vot...am zis : De ce nu? Gandindu-ma la emotia aceea - de altfel una nemaiintalnita - de a lua stampila si...Paf! Paf!..., si la punerea plicului in urna - punctul culminant - am decis! Cu siguranta trebuie sa imi aleg si eu reprezentantul. Cu siguranta ca dorintele mele, planurile mele, increderea mea vor fi puse in cel pe care-l voi alege pentru ca el ajuta si va lupta pentru interesele mele. Intr-adevar e un eveniment in viata mea si a ta, un eveniment care ne leaga sau ne desparte - fiecare cu reprezentantul sau: "Eu sunt al lui Apolo, eu al lui Nastase , eu al lui Basescu, etc. Un eveniment care hotaraste prin alegerea mea cine este reprezentantul meu. Vreau neaparat o schimbare in viata mea, un reprezentant care sa ma ajute mereu. Zis si facut, dar este o gama atat de larga incat nu stiu pe cine sa aleg, asa ca m-am hotarat sa caut cateva criterii dupa care sa-mi aleg reprezentantul si astfel, dupa multe cautari, iata ce am gasit: "Domnul nostru doreste ca poporul Sau sa nu se preocupe de problemele politice. Tacerea este elocventa in aceasta privinta. Domnul Hristos ii cheama pe urmasii Sai de partea principiilor curate ale Evangheliei, care sunt clar descoperite in Cuvantul lui Dumnezeu.

Noi nu putem vota cu certitudine pentru partidele politice, caci nu stim pentru cine votam. Noi nu ne putem implica in diferite scheme politice si sa ne simtim in siguranta. Noi nu putem lucra spre a face pe plac unor oameni care se vor folosi de influenta pe care o au pentru a restrange libertatea religioasa si pentru a pune in aplicare masuri represive, prin care conduc sau forteaza pe semenii lor sa tina duminica in locul sabatului.[...] Poporul lui Dumnezeu nu trebuie sa voteze pentru a pune in functie astfel de oameni; caci, daca fac acest lucru, ei se fac partasi la pacatele pe care acestia le comit cand sunt in functie.[...] Ce avem noi de facut atunci? Sa lasam in pace problemele politice." "Sa nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul? Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial? Sau ce legatura are cel credincios cu cel necredincios? Ce legatura poate fi intre lumina si intuneric, intre adevar si minciuna? Nici una, oricare ar fi. Lumina reprezinta neprihanirea; intunericul, ratacirea, pacatul - lipsa neprihanirii.[...] Ce pot avea in comun aceste partide? Nu poate fi partasie, nu poate fi comuniune. Cuvantul partasie inseamna participare, parteneriat. Dumnezeu foloseste cele mai tari cuvinte pentru a arata ca nu trebuie sa existe nici o legatura intre partidele lumesti si cei ce cauta neprihanirea lui Hristos." Bineinteles ca dupa gasirea acestor criterii nu putem decat sa spunem si noi: "Cine citeste sa inteleaga." Mi-aduc aminte de o decizie de genul: "Vrem si noi un ‘presedinte’ ca toate neamurile.

"Alegerea perfecta" - dorim un reprezentant peste noi si casele noastre... si astfel poporul Israel a renuntat la directa conducere a lui Dumnezeu. In sfarsit am reusit dupa multe framantari si intrebari sa aleg...cine sa fie reprezentantul meu? Am ales: DOMNUL HRISTOS. Sunt multumit ca o data cu acest eveniment mi-am putut da si eu votul de a-mi incredinta viata cu tot ce cuprinde ea Imparatului imparatilor si Domnului domnilor.