Si fericirea are un vuiet...

Gabriela

Intr-o lume in care se alearga din zi in zi mai mult spre nicaieri, intr-o lume intunecata, rece si straina, oamenii viseaza sa gaseasca intr-o zi, adevarata fericire... Asadar, speranta la fericire traieste, oriunde si oricand, chiar si atunci cand durerea se "incapataneaza" sa ne arate contrariul.

 

Intr-o lume in care fiecare traieste pentru el, visezi ca vei gasi candva pe cineva care sa traiasca pentru tine... intr-o lume in care orice e viu, are pana la urma un sfarsit, visezi ca vei gasi candva "tineretea fara batranete si viata fara de moarte"... si tot asa... o data cu rasaritul fiecarei primaveri sau cu inceperea fiecarui an, in inimi rasare si speranta la un viitor mai bun, cu mult mai multa lumina si zambet...

Daca exista vreun lucru pentru care s-ar plati oricat ... un lucru pentru care s-ar alerga neobosit... acel lucru nu poate fi altul decat dorinta de a fi fericit.

Omenirea e gata la orice, in schimbul catorva stropi de fericire...

Paradoxal, cu cat ne dorim mai mult fericirea, cu cat ne starduim si incercam diferite "remedii" pentru ea, constatam ca o avem din ce in ce mai putin, iar atunci cand credem ca o avem, spre surprinderea noastra in momentul urmator ne trezim ca deja am "pierdut-o".

Ce este fericirea? De ce este asa rara? sau Unde poate fi ea gasita?

Te afli printre cei care cauta fericirea, te consideri o pesoana fericita? sau Crezi ca nu o vei gasi niciodata, si deja te-ai resemnat?

Pentru noi, pamantenii, cineva are vesti bune.

In primul rand, fericirea exista, nu este o iluzie, asa cum au gandit-o anumiti filozofi... fericirea este atat de aproape - noi trebuie doar sa intindem ... "sufletele"... pentru a o primi. Exista lucruri pe acest Pamant care ne aduc in inimi o stare de bine, sunt lucruri pe care le faci o singura data in viata, sunt zambete pe care nu le uiti niciodata, sunt momente cu care nu te mai intalnesti, emotii pe care nu le simti decat o data, a doua oara fie te feresti de ele, fie alergi dupa ele insa nu le mai simti... Dar e la fel de adevarat ca aceste momente pot trece, cand nu le imparti cu persoanele dragi sufletului tau.

Isus e Singurul care iti poate oferi fericirea, fericirea adevarata.

Cu El poti fi fericit chiar si atunci cand norii negri iti impresoara cerul vietii, cu Isus poti fi fericit si purtand crucea, chiar si atunci cand bolovanii nemilosi ai pacatului te lovesc.

Fara El insa, fericirea nu exista!

Daca existi si daca aceste cuvinte ti-au atins inima, te poti considera o persoana fericita.

Domnul Isus te iubeste mult si vrea sa iti ofere toata fericirea... Tu, trebuie doar sa accepti si vei fi fericit... daruieste mult, canta des, roaga-te intotdeauna, ajuta maine un batranel la tramvai, spune cuvinte frumoase celui ce te-a suparat, ambitioneaza-te sa fii primul, mergi pe role, cucereste un munte si roaga-te iar. Nu uita ca poti fi fericit doar atunci cand imparti fericirea iar clipele trecute nu mai pot fi regasite. Pentru ce sa ne gandim la lucruri urate cand viata e un dar divin? Pentru ce sa cautam negrul din evenimente cand noi putem schimba o zi innorata intr-o zi senina?!

Fiti blanzi, amabili, impaciuitori, entuziasti, fiti voi insiva si nu uitati sa fiti fericiti!

...pe care il aude doar inima celui care iubeste!