EXPERIENŢE

Se împlineşte Cuvântul

 

  • p7-isusinvataintemplu

Cadre medicale, pastori, colpoltori, tineri instruiti sa prezinte principiile de sanatate, operatori pe calculator, bucatarese care pregateau retete sanatoase, analize gratuite... O expozitie de sanatate pe o perioada de o saptamâna în centrul Bucurestiului. Aveam mare nevoie de voluntari.

 

Ma straduiam sa traiesc dupa principiile reformei sanitare de vreo 10 ani. Citisem multe despre acet subiect în Spiritul Profetic si în cartile scrise de medicii nostri. Pu team spune destule oamenilor despre propriile experiente ale familiei si ale prietenilor mei pe aceasta tema. Ma straduisem sa-mi fac datoria fata de fiecare dintre ei. Mi s-a dat un test pe care-l faceam fiecarei persoane înainte de a intra în expozitie. Testul se referea la obiceiuri de vietuire - alimentatie, odihna, miscare, relatia cu Dumnezeu.

Majoritatea venise în urma anuntului de la radio sau pentru ca primise un fluturas pe strada.

Venisem si eu cu câtiva cunoscuti sa beneficieze de analizele gratuite si sa se familiarizeze cu activitatile bisericii noastre. Ma avântam în discutii deschise pe marginea testului, dând lamuriri si îndrumari. Oamenii se adunau în jurul meu si vorbeau fara retinere. Cu destui am vorbit despre importanta relatiei cu Dumnezeu. Asa am facut 3 zile de la ora 13 la ora 18.

Într-una din zile m-am rugat sa-mi scoata în fata pe cineva care-L cauta sincer, caci doar prin discutii si analize nu se face lucrarea Domnului.

Înaintea mea era o doamna care trecuse printr-o experienta teribila si venise în urma anuntului de la Vocea Sperantei, post pe care-l asculta de câteva luni prinzându-l pur si simplu "întâmplator". Ne-am împrietenit, am vizitat-o, a cumparat "Hristos, Lumina Lumii", "Tragedia Veacurilor", de care auzise la radio si pe care chiar si le dorea.

A primit invitatia de a veni la biserica si a participat si la servicii divine deosebite - Sfânta Cina, cununie religioasa. În timp, s-a orientat la o biserica mai aproape de casa ei, unde urmeza la clasa de botez, participând aproape regulat la toate serviciile divine. S-a înscris cu interes si bucurie si la programul de studiere a Bibliei de la Sola Scriptura.

Spunea deseori: "Sunt fericita. Dumnezeu ma iubeste, este cu mine. Nu pot sa urasc pe nici unul care mi-a facut rau. Îi iubesc si as vrea sa-L cunoasca si ei pe Dumnezeu". Satana si-a arata coltii - dezaprobare, înstrainare, moartea unor persoane dragi.

Pentru ca acest bob pretios sa poata fi pus în hambar, am avut sprijinul credincios al unor surori care se rugau zilnic pentru ea si pentru mine. În plus, am înconjurat-o cu bunavointa si dragoste sincera.

"Nu mai am pe nimeni în afara de voi", ne spunea ea în momentele mai critice.

Doamne, nu lasa sa se piarda acest bob drag tie si ajuta-ne si pe noi sa nu-l risipim prin praful lumii acesteia!

Baiatul unei prietene (venita de curând la Domnul) este la facultate. Este un suflet sensibil, nobil si are un interes mare pentru Biblie. A venit de câteva ori la biserica, dar predicile l-au dezamagit. Dorea ceva mult mai profund. Într-o zi îmi vine ideea sa-i scriu câteva rânduri urându-i numai bine (era ziua lui de nastere) si spunându-i direct ca nu mai este timp mult si istoria acestui pamânt se va încheia, iar Dumnzeu vrea sa salveze pe toti cei care iubesc si se încred în El. În acelasi plic i-am pus un pliant de la Sola Scriptura. A spus ca este o idee excelenta si s-au înscris el si prietena lui la studiul academic de 2 ani.

Si acum, în câteva cuvinte, istoria mea, stimate cititor. Si eu aveam în suflet dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu. El ma pregatise fara interventia vreunui om, iar atunci când tot El mi-a facut legatura cu o sora (pentru mine atunci era o straina) sa zic din tot sufletul "DA". L-am cautat de mai bine de 15 ani. Am trecut prin necazuri care m-au zdruncinat pâna în adâncul fiintei mele. Îl cautam cu disperare sa-mi spuna de ce si de ce mie mi se întâmpla tocmai din partea celor pe care atât de mult îi iubeam. N-am avut puterea nebuna sa ma omor si nici nu voiam. Ma simteam datoare fata de cei care m-au crescut si fata de copilul pe care fara voia lui îl adusesem pe lume. Sulfetul mi se zbatea între neputinta si dorinta de a fi eliberata. Chiar persoana credincioasa abia mai târziu a înteles ca eram raspunsul la rugaciunea ei de a gasi un suflet care are nevoie de ajutor. Aveam momente când credeam ca pierd contactul cu realitatea, ca-mi voi pierde mintile...

Sa nu crezi, cititorule, ca ai motive sa fii sceptic în privinta recoltei lui Dumnzeu. El i-a dat soare, i-a dat apa si a copt-o. Deci, exista. Dar sunt putini seceratorii.

Daca te simti chemat în câmp, nu zabovi, caci salvând recolta esti si tu pregatit pentru grânarul cerului.