Parfumul dragostei

Marian Berbecila

Se vad pentru prima oara... se privesc in ochi si......

El cu o privire calda o "invita" pe ea sa-si deschida inima pentru a lasa acolo cele mai dulci cuvinte, alese special pentru ea... Ea cu un zambet, deschide timida usa inimii pentru a putea sa intre el... cel care ii va fura iubirea pentru totdeauna si care va face tot ce va putea ca ea sa fie cea mai fericita fiinta de pe pamant, pentru ca nu mai este nimeni ca ea pe pamant, pentru ca ea este printesa lui...

Si astfel se naste dragostea impreuna cu parfumul ei...

Cred ca toti stiu de 14 februarie "Ziua indragostitilor". O zi in care melodiile de dragoste curg la radio ca un suvoi de apa, o zi in care se fac cele mai frumoase declaratii de dragoste, o zi in care se jura iubire fata de celalalt - o iubire vesnica; o zi in care universul este cuprins doar in privirea celor doi indragostiti, o zi in care parfumul dragostei este emanat mai mult ca oricand.

Este o zi, sa zicem frumoasa, in care se poate face cel mai bun si mai frumos lucru - se promite Iubire,,, si astfel se naste dragostea cu parfumul ei...

O zi in care inimile celor doi sunt legate una de alta si nimic nu poate sa le mai desparta.

Cand ne gandim la aceste imagini, cu siguranta ca dorim fiecare dintre noi sa traim aceste momente cu cel pe care iubim.

Un gand nobil, inaltator, frumos - acela de a iubi si a fi iubit. Ar fi frumos daca aceste momente - uneori numai de o zi - ar fi tot timpul, insa realitatea este alta: inimi furate, despartiri dramatice, divorturi inexplicabile si uneori chiar sinucideri - si atunci te intrebi: mai merita efortul? ... sau iti spui in sinea ta: nu mai am curajul sa iubesc!

Oare nu este normal ca atunci cand iubesc, sa fiu la randul meu iubit?

Cu siguranta ca da, iti dau raspunsul, dar poate ca ajungem aici pentru ca nu stim ce este dragostea si de cele mai multe ori nici n-o intelegem.

Uneori credem ca parfumul ei este emanat atunci cand deschizi usa unui B.M.W. si te asezi jos...si gonesti pe autostrazile iubirii in care sunt asezate numai indicatoare ale fericirii... sau poate parfumul ei este emanat de o casa buna in interiorul careia sunt mai multe camere ale iubirii, fiecare cu farmecul ei... sau de un cont in banca, sa zicem 50.000 de euro...iar atunci cand ai nevoie de mai multa iubire... te duci, scoti din cont "ceva" euro si cumperi cateva clipe de iubire.

Probabil am fi cei mai fericiti si impliniti oameni de pe pamant daca pentru toti dragostea ar fi doar asa.

Acum opreste-te putin si mediteaza la urmatorul lucru:

"Asta este dragostea" sau acolo "Am gasit dragostea."

Cu siguranta ca aceste lucruri: o masina super, o casa buna sau un cont in banca nu sunt rele si negative in sine. De fapt orice lucru de pe pamant nu este negativ sau rau, ci el devine rau atunci cand noi ii dam aceasta culoare.

Cred ca rostul acestor bunuri este unul singur: sa ofere bucurie posesorilor avand o motivatie corecta si sa dea culoare vietii pe care o traim. ... Nu toti avem parte de acestea, dar avem ceva mult mai bun si frumos: "capacitatea si puterea de a iubi" pe celalalt presarandu-i viata cu clipe de fericire asemenea unor petale de trandafir rosu.

Si totusi dragostea isi are izvorul in alta parte... atat de aproape de noi... si fara sa facem ceva anume ca sa o capatam... nu trebuie sa avem o masina buna, sa ne imbracam intr-un anumit fel sau sa impresionam in vreun fel pentru ca ea este si vine de la Dumnezeu; si mai mult decat atat este pusa de El in inima celuilalt.

 

 

Si astfel dragostea se afla in persoana de langa tine, in privirea ei care iti spune TE IUBESC, in imbratisarile ei calde care iti spun "ESTI AL MEU", in vorbele ei dulci care sunt ca un ecou al sufletului tau - in inima ei care este a ta. ... Si pentru asta trebuie sa lupti, sa treci peste pozitia sociala, peste aspectul fizic, sa fii rabdator atunci cand celalalt este nervos, irascibil sau obosit, sa treci peste tot pentru ca dragostea "crede totul, sufera totul, nadajduieste totul ."

... in fine, sa poti sa iubesti din toata inima ...

Mi-aduc aminte ca vorbeam cu o doamna acum la varsta de 80 de ani siimi spunea: "In 50 de ani de casatorie nu m-am certat niciodata cu sotul meu." Am fost uimit si totodata m-am intrebat: care este secretul - este o formula magica? Facand mai multe vizite am observat un lucru: pe buzele acestei doamne de fiecare data era: "Domnul Isus".

 

Prietenul meu, daca vrei sa iubesti cu adevarat, sa fii iubit fara nici un interes, lasa-L pe Dumnezeu sa fie cel care alege pentru tine si vei fi fericit. Veti avea momente la care niciodata nu ati visat pentru ca acolo va fi Domnul Isus - daca il veti lasa, iar inimile voastre vor fi legate de catre El una de cealalta; veti avea unul pentru altul cele mai nobile si curate sentimente - va veti iubi cum nimeni nu o mai face pe acest pamant.

Cred ca sunt prea sarace cuvintele mele sa descriu ceea ce Dumnezeu are pregatit pentru tine si persoana iubita... asa ca am sa-L las pe El sa faca mai mult.

Nu vreau decat un singur lucru: "Sa te iubesc" si ti-am cerut prea mult daca ti-am spus : "Sa ma iubesti".

 

Inchei aceste ganduri cu o dedicatie speciala pentru tinerii indragostiti:

 

"Tu esti dictionarul explicativ al sufletului meu...

Bine, am sa-ti spun tot ce ma apasa;

de tine nu pot sa ascund

negurile mele furisate in spatele cuvintelor,

dar te rog, aprinde cu grija

lumina intelegerii tale...

si daca ma certi cu zambetul tau

iti promit sa ma las descoperit(a)

in tot ce incerc sa acopar.

Fa un ceai din apropierile tale parfumate

Si indulceste-l cu sarutarile tale...

Il voi bea fierbinte inainte de culcare...

La multi ani, draga mea!

La multi ani, dragul meu!"