La porţi de Canaan e Tatăl

Gabriela Saviana Niculae

Daca exista un loc pe lume asa de drag încât sa îti trezeasca în suflet cele mai frumoase simtaminte de cald, de senin, daca ... exista un loc care sa aminteasca de primii pasi facuti pe cararile copilariei si de semnele de buna purtare, atunci acel loc nu se poate numi altfel decât ACASA; si într-adevar tare dulce suna! Unde poate fi mai bine?!

Ca locuiesti într-o zona de munte, deal sau câmpie, ca esti "de la tara" sau "de la oras", acasa la tine ramâne întotdeauna ACASA. Si câte amintiri îti vin în minte acum, când te gândesti la cuibul copilariei. Acolo se afla persoanele dragi sufletului tau, acolo ai spus pentru întâia oara "mama", acolo ai învatat sa râzi, sa plângi, sa cazi, sa te ridici, sa speri. Când ai obosit putin de aceasta alergare continua, grija pentru ziua de azi si mai ales de teroarea zilei de mâine, de fata posomorâta a lumii, a carei priveliste n-ai cum s-o eviti, simti nevoia sa fugi spre un "acasa" bun si ocrotitor, unde sa gasesti dragoste si lumina, care sa te ajute sa uiti de zgomotul de afara.Daca ai un loc pe care sa îl numesti ACASA, daca membrii familiei tale îti poarta grija si sunt interesati de tine, esti unul dintre cei mai fericiti oameni de pe Pamânt.

Exista familii în care coltul de paradis pe care l-a dorit Dumnezeu, instaurând familia, e departe de a se fi împlinit.

Exista din nefericire oameni care nu au spus niciodata ACASA... Exista oameni care nu se pot întoarce la curtea cu pomi batrâni a copilariei, exista copii care nu au simtit niciodata mângaierea duioasa a mamei, bratul vânjos al tatalui...

Nu va dezamagiti! Am vesti bune! Exista un ACASA, care ne asteapta pe fiecare în parte. Un ACASA mai ocrotitor decât oricare alt loc în care ai fost vreodata. Un ACASA unde îngerii, Tatal si Fratele tau te asteapta. Totul este pregatit pentru tine, care poate azi nu ai un loc pe care sa îl poti numi ACASA si pentru tine care poate acasa nu te simti acasa - un loc pentru noi toti, spre care ar trebui sa ne îndreptam tot mai mult...

Poate uneori drumul este greu si avem tendinta de a ne întoarce în Egipt. Sa mergem înainte, pentru ca Tatal ne asteapta la porti de Canaan!

Ne întoarcem ACASA!