PAGINA COPIILOR

Maya

Buna piticilor!

Ia spuneti voi, v-ati plictisit astazi vreun pic?

Haide sa va spun o poveste. Erau doi frati Irina si Andrei, care se plictiseau foarte tare... vroiau sa faca ceva nastrusnic, ceva iesit din comun, se plictisisera de televizor, de puzzle, vroiau si altceva... La un moment dat Andrei sari in picioare de pe canapeaua pe care statea tolanit si-i spuse Irinei: -Stiu ce putem face!

Asa ceva chiar nu am mai facut niciodata! E genial! Irina veni langa el si-l asculta sorbandu-i cuvintele de pe buze. S-au pus de acord asupra detaliilor si au inceput pregatirile, iar nu peste mult timp au inceput "misiunea pachetelelor surpriza". Pentru inceput, au mers la Tanti Anca, care era o femeie in varsta, ce nu se putea ridica din pat decat cu foarte mari eforturi si dureri de case, si i-au dus un pachetel care continea o prajitura si doua mere. Au intrat incet in casa si au gasit-o pe batrana dormind... au lasat pachetelul pe masa, si cu aceeasi precautie au plecat. Apoi au mers la Nenea Victor, care era batran si singur ducandu-i fiecare cate doua lemne, ceea ce era de ajuns pentru o zi. Au pus lemnele pe prispa casei, la vedere, asa incat atunci cand Nenea Victor va iesi din casa, sa le vada. Fiind destul de tarziu s-au hotarat sa mai mearga doar la Ionut, colegul lui Andrei, care avea piciorul in gips si nu putea merge la scoala si sa-i duca un set de acuarele pentru ca stiau ca el de asta avea nevoie atunci.

 

Au pus pachetelul in fata usii si au sunat. Au asteptat pana s-au auzit pasi si s-au ascuns in spatele unui copac batran pana cand usa s-a inchis in urma mamei lui Ionut care descoperise pachetul si era uimita, nestiind de unde provine.

Apoi, multumiti s-au indreptat spre casa. La vreo cateva zile, au repetat fapta, nestiind ca, acasa la Tanti Anca au fost observati de doctorul satului care tocmai o consultase pe batrana ce toropita de oboseala dormea.

 

 

Doctorul, impresionat de "misiunea pachetelelor surpriza", s-a hotarat sa-i rasplateasca pe cei doi copii, invitandu-i la masa intr-o dupa-amiaza. In drumul sau spre casa trecu si pe la Andrei si Irina pe acasa si le-a facut invitatia. Copii incantati, au acceptat si in ziua stabilita, Andrei si-a luat surioara si s-au indreptat spre casa doctorului care-i astepta cu un pachetel cu dedicatie: "pentru fondatorii misiunii pachetelelor surpriza". Copii au fost surprinsi ca doctorul stia secretul lor si intrebandu-l, au aflat cum au fost vazuti la Tanti Anca acasa.

Au primit cu admiratie laudele si au petrecut o seara frumoasa impreuna cu doctorul, care ii admira pentru faptele lor. Ce idee buna!

Vedeti cat de usor puteti scapa de plictiseala?

Puteti face si voi ceva, macar pentru mamica voastra... si asa luna martie este luna inceputului primaverii... cand din pamant rasar floricele ce prevestesc venirea sa: ghiocei, zambile... eu va dau o idee: decupati frunza si florile de pe ultima pagina a revistei si colorati-le. Apoi pe frunza lipiti floarea numarul 1 peste care ati lipit-o pe cea cu numarul 2. Pe frunza puteti scrie ceva frumos dedicate mamei.

Succes!

Pe data viitoare!

Maya