Anunţuri

  • Ne puteți urmări în fiecare săptămână în direct pe Facebook

Articole

  • 08.Valori creştine – credinţa, speranţa şi dragostea

                Credinţa în general este ansamblul ideilor şi reprezentărilor acceptate în gândire şi manifestate în trăiri şi acţiuni concrete. Credinţa biblică este încredere în Dumnezeu şi în adevărul revelat de El cu privire la mântuire.
                Speranţa este siguranţa că promisiunile lui Dumnezeu se vor împlini la vremea lor. Speranţa îmi apare ca un aspect al credinţei, credinţa care priveşte spre viitor. Cele două funcţionează împreună.

    Cum se naşte credinţa
                Prin studierea Cuvântului lui Dumnezeu, sub influenţa Duhului Sfânt, privind la Isus Hristos care se descoperă în Biblie, se obţine încrederea în Autorul mântuirii noastre (Rom. 10, 17; Evrei 12, 2; Ioan 7, 17), dacă nu cădem în capcana mândriei (Ioan 5, 44) sau a lăcomiei (1Tim 6, 10).

    Citește mai departe...
  • SĂNĂTATE

    Insomnia

    Gina Papuc

    Insomnia reprezintă imposibilitatea de a adormi, de a menţine starea de somn sau de a se odihni în timpul nopţii şi include şi trezirea prea devreme faţă de o durată convenţională normală. Poate fi tranzitorie (câteva zile), pe termen scurt (nu mai mult de trei săptămâni), sau cronică (mai mult de trei săptămâni), şi este simptomul care însoţeşte alte probleme de ordin medical sau psihologic.

    Citește mai departe...
  • Pilda nunţii fiului de împărat

    Adaptare dupa Matei 22:1-14
    Pastorul Laurenţiu Moţ

     

    • jesus-victory250
    E sâmbătă seara. Nu sunt foarte relaxat. Tinerii m-au invitat în oraş zicând că "e un cer aşa senin...". Ce mult ne influenţează pe noi cerul! Cer senin, suntem şi noi veseli, cer înnorat, suntem şi noi mai puţin luminoşi. Aşa e aici la noi. Dar, mă întreb, cum e cerul acasă la Dumnezeu? Este şi acolo seninătate şi tristete? Sunt şi acolo îngeri care refuză să iasă în piaţa cetăţii?

    Citește mai departe...
  • Despre copii

    Daniela Dorcea

    Parinti, luati-va timp pentru copii vostri! Jucati-va cu ei, vorbiti cu ei!

    Acesta nu este timp pierdut, ci castigat. Asa ii veti ajuta sa treaca mai usor prin greutatile vietii, cladind in sufletul lor iubire si respect fata de voi. Un copil crescut astfel, va fi iubit si respectat de cei din jur, iar el va va iubi chiar si atunci cand drumurile il vor purta departe.

    Si nu uitati: roata se intoarce.

    Citește mai departe...
  • La porţi de Canaan e Tatăl

    Gabriela Saviana Niculae

    Daca exista un loc pe lume asa de drag încât sa îti trezeasca în suflet cele mai frumoase simtaminte de cald, de senin, daca ... exista un loc care sa aminteasca de primii pasi facuti pe cararile copilariei si de semnele de buna purtare, atunci acel loc nu se poate numi altfel decât ACASA; si într-adevar tare dulce suna! Unde poate fi mai bine?!

    Citește mai departe...
  • INTERVIU

    BIBLIA sau TRADIŢIA

    Intervievat: Cornel Dărvăşan

    Intervievator: Boieriu Beatrice

    1. Ce este traditia si ce aspecte implica aceasta în domeniul religios?

    • 5storyflowbibl
    Traditia este înglobarea într-un spectru cultural a unor obiceiuri, datini, idei, cu scopul de a le conserva si de a le perpetua pentru generatiile viitoare. Daca ne referim în mod concret la ceea ce înseamna traditia în legatura cu Biblia,

    Citește mai departe...
  • Fetiţa cea ascultătoare

    Maya

     

    • vacuta

    Salutare, copii! Ce mai faceţi? Vi s-a întâmplat să trebuiască să faceţi ceva, dar să spuneţi "nu vreau să fac asta" sau "nu pot să fac asta"?

    Vreau să vă povestesc ceva... atunci când era un copil, Ellen Harmon, care mai târziu va deveni Ellen White, avea destule treburi de făcut în casa părintească aşa cum, desigur, ai şi tu acasă. Ea ştia că fiecare dintre membrii familiei trebuia să-şi facă partea spre a o transforma într-un loc fericit unde să-ţi placă să trăieşti.

    Citește mai departe...
  • 06.Închinarea biblică – testul final al credincioşiei

                Închinarea este atitudinea de respect suprem faţă de fiinţa sau lucrul considerat ca fiind cel mai important: devoţiune, omagiu, supunere, adorare. Singura Fiinţă demnă de închinare este Dumnezeu care posedă măreţia şi bunătatea descrise în altă conferinţă.
                Închinarea este stârnită de cunoaştere, admiraţie, încântare, umilinţă, respect suprem şi spirit de devoţiune. „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti (Mat. 4, 10).
                Aspecte ale închinării
                În închinare distingem patru aspecte: obiectul închinării, forma închinării, spiritul închinării şi timpul special dedicat închinării. Obiectul închinării îl găsim în porunca lui Isus, forma, în porunca II (Ioan 4, 23), spiritul în porunca III, iar timpul special pentru închinare în porunca IV din Decalog. Respectarea poruncii a patra are cea mai intimă relaţie cu închinarea. Dacă lumea ar fi respectat-o de la început n-ar mai fi putut să apară politeismul, ateismul, evoluţionismul, panteismul şi secularismul.
               

    Citește mai departe...
  • Pierdut şi regăsit

    Marian Rece

    Ratacitori fiind cu toti pe-acest pamânt

    Straini fata de Dumnezeu si tot ce este Sfânt,

    Mergeam 'nainte fara nici o teama

    Iar la chemarea Duhului cel Sfânt, eram fara de teama.

     

    Cu toti mergeam ici acolo într-o doara

    Ni se alatura si un strain, venit parca din alta tara.

    Cine esti tu? Hai spune-ne straine!

    Eu sunt Isus Hristos, si vreau ca sa veniti cu mine.

    Citește mai departe...
  • Spirala violenţei

    Doina Cârstea

    • pagina_08_clip_image002
    Duritatea ce caracterizează astăzi raporturile sociale la toate nivelurile, ne împiedică să ne deschidem cu convingere spre blândeţea evanghelică.

    Respirăm pretutindeni violenţa pare să accentueze nevoia unor atitudini inspirate de neîncredere şi de apărare. N-ar trebui să ne minunăm dacă fericirea blândeţii sună ca un paradox sau ca un ideal prea îndepărtat de posibilităţile noastre.

    Citește mai departe...
  • SĂNĂTATE

    Un pahar de apă pentru inima ta

    Gina Papuc

    "Apa, simpla şi banala apă, care nu ne costă prea mult s-ar putea să fie unul dintre remediile cele mai nou descoperite.

    • pagina_07_clip_image002

    Cei mai mulţi dintre noi am auzit despre faptul că, în cazul unui consum insuficient de apă, consecinţele pot fi: constipaţii, pietre la rinichi (litiază renală), poftă extraordinară de mâncare, ochi, gură şi piele uscate, etc. însă puţini dintre noi realizează că există o legătură strânsă între consumul de apă, calitatea apei şi cardiopatia ischemică, implicit apariţia infarctului miocardic.

    Citește mai departe...
  • Vremea împăcării

    Dănuţ Alexandru

     

     

    Cand zvonuri de razboaie sunt in prim plan la stirile de seara,

    Cand unii se jertfesc de tineri pentru o bomba nucleara,

    Noi adunam din cartea sfanta margaritarele iertarii,

    Si celor care vor, le spunem ca este Vremea Impacarii!

    Citește mai departe...
  • MOMENTE DIN VIAŢA DOMNULUI ISUS

    Ca un prunc

    Andreea Drăgoi

      

    • pagina_06_clip_image002
     "Isus Şi-a petrecut copilăria şi tinereţea într-un sătuleţ de munte. Nu era loc pe pământ care nu ar fi fost onorat prin prezenţa Sa. Palatele regilor s-ar fi bucurat de privilegiul de a-L primi ca oaspete. Dar El a trecut pe lângă casele bogate, curţile împărăteşti şi vestitele lăcaşuri ale ştiinţei, pentru ca să-Şi stabilească locuinţa în modestul şi dispreţuitul Nazaret"

    Citește mai departe...
  • Indicatorul spre fericire

    Ciurea Beniamin

    • Happiness-Next-Exit
    "Luaţi oricare douăsprezece cupluri căsătorite" scria Nancy Van Pelt, "şi patru vor sări peste bord, şase vor sta pe punte fără bucurie  sau dragoste, din cauza copiilor, a carierelor, a familiei sau a bisericii, şi doar două se vor bucura de o căsnicie împlinită."

    Cât din mesajul apreciatei scriitoare vi se aplică? Frământătoare întrebare la care - dispuse sau nu - cuplurile sunt obligate să dea un răspuns. 

    Mulţi oameni se îndrăgostesc, se căsătoresc şi consideră că misiunea lor este terminată. Ei tind să creadă că toate celelalte vor merge automat. Dar cu greu poate exista ceva mai departe de adevăr. 

    O căsnicie fericită nu vine în mod spontan sau prin şansă. Dimpotrivă, o căsnicie fericită presupune că doi oameni să rezolve atât dificultăţile mici, cât şi pe cele mari. 

    Citește mai departe...
  • Captivi în libertate

    Doina Cârstea

    Din măceşul tău va înflori un trandafir pentru alţii

     

    • pagina_11_clip_image002
    Într-o grădină de modă veche în stil englezesc, am văzut odată o tufă mică, joasă cu mulţi ghimpi, fiind acoperită de mulţi trandafiri mici de culoare roz.

    Dar minunăţia tufişului consta în parfumul său pătrunzător. Cineva care fusese mult timp în ţara în care cresc spini, a tăiat o crenguţă din tufiş, a curăţat-o de ghimpi şi mi-a oferit-o.

    Citește mai departe...
  • SĂNĂTATE

    Când presiunea sanguină este scăzută

    Virginia Papuc

     

    • sanatate
    De obicei, când vorbim despre o boala mai frecventa a aparatului cardiovascular ne gândim la hipertensiunea arteriala deoarece ea reprezinta 50% din etiologia bolilor de inima. Boala tradusa printr-o crestere constanta a presiunii sanguine cu valori egale sau superioare celor de 160-95 mHg.

    Citește mai departe...
  • 14.Din Paradis la Paradis

    Paradisul – o realitate.
                Chiar dacă pentru mulţi e greu de crezut, Paradisul a fost o realitate şi va deveni din nou o realitate. Nostalgia Paradisului o au toţi oamenii, fiecare în felul lui. Un indiciu că venim din Paradis este dorinţa comună de a ajunge acolo. Există peşti care s-au născut într-o zonă a lumii şi care se întorc de unde au emigrat părinţii lor, de unde au venit să-şi depună icrele, chiar dacă trebuie să parcurgă mii de kilometri. Şi noi vrem să ne întoarcem acolo unde protopărinţii noştri puteau să rămână (Gen. 2, 16.17) dacă s-ar fi încrezut în Dumnezeu şi nu şi-ar fi ales alt stăpân.

    Citește mai departe...
  • DIVERSE

    Cugetări

     Claudia U.

    Alegerile îţi determină... soarta veşnică!

    Legea lui Dumnezeu stă la baza întregii creaţiuni.

    Nu putem încălca Legea lui Dumnezeu fără a suferi şi urmările.

    Mântuirea depinde de dorinţa noastră de a intra în legătură cu Dumnezeu prin credinţă şi aceasta se dă pe faţă prin ascultarea de Legea Sa.

    Legea celor zece porunci - Fă şi vei trăi.

    Legea lui Dumnezeu - întruchipează mila şi dreptatea.

    Citește mai departe...
  • EXPERIENŢE

    "Şi voi cine ziceţi că sunt…?"


    Parafrazând întrebarea Mântuitorului pusă ucenicilor: "Şi voi cine ziceţi că Sunt?", aşez şi eu înaintea ta, iubite cititor, întrebarea: "Tu, ce crezi că este colportorul?" Despre ce zic vei afla din rândurile care urmează.

    • pagina_05_clip_image002
    În afara lucrării din casă în casă în numele editurii noastre şi al Asociaţiei pentru sănătate, educaţie şi familie, la sfârşitul acestuia putem adăuga: campanii de sănătate cu cortul amplasate în toată ţara, seminarii de sănătate, educaţie şi familie în şcoli, licee, locuri de muncă, biserici neoprotestante (baptiste, penticostale) şi chiar catolice.

    Citește mai departe...
  • 15.Destinul ţi-l hotărăşti singur

                Nu există destin implacabil stabilit de vreun arbitru supranatural, care nu ţine seama de poziţia celui implicat. Există desigur situaţii pe care omul nu le poate programa sau evita, dar mântuirea nu face parte dintre ele.
                Următoarele texte (Efes. 1, 4.5; 2 Tes. 2, 13; Rom. 9, 15.16) arată că Dumnezeu cunoaşte dinainte viitorul oricui şi în funcţie de aceasta El şi-a făcut programul de acţiune. În probleme de mântuire, Dumnezeu ca suveran acţionează în funcţie de felul în care omul îşi foloseşte libertatea. Nici Augustin, nici Calvin nu trebuie să fie consideraţi infailibili.

    Citește mai departe...
  • 03.Poţi să fii „ca Dumnezeu”?

                Diavolul l-a asigurat pe om că, dacă îi va urma sfatul, va fi „ca Dumnezeu” (Gen. 3, 4), dându-i de înţeles că va dobândi o stare de existenţă superioară celei pe care i-a dat-o Dumnezeu.   În sens relativ omul poate fi plin de „toată plinătatea lui Dumnezeu” (Efes. 3, 19), desăvârşit în caracter după cum şi Dumnezeu este desăvârşit (Matei 5, 48). Dar omul nu poate fi ca Dumnezeu în înţelepciune, putere şi existenţă veşnică.
                Se pune problema dacă omul este nemuritor prin natura sa şi dacă structura lui este trihotomică, dihotomică sau dacă trebuie să-l privim ca o entitate integrată. Vom examina concis cele trei concepţii.

    Citește mai departe...
  •  

    DOMNUL MEU

    culeasa de Petrache Aurelia

     

    Domnul meu si Dumnezeul meu, din vesniciile nesfarsite,
    Cu infinita dragoste, ne-ai chemat pe nume,
    Ne-ai purtat pe brate, si inca vrei sa ne porti.
    Si tot din vesnicii Te-ai ingrijit sa nu ratacim,
    Sa avem o cale, un adevar si adevarata Viata!

    Citește mai departe...
  •  

    Rugăciunea, necesitate şi scop
    Cum să mă rog
    Mărturisirea păcatelor în rugăciune
    Bucuria şi încumetarea în rugăciune
    Perseverenţa şi credincioşia în rugăciune
    Îngerii buni, satana şi ruga noastră
    Postul şi ruga
    Rugăciuni greşite
    Sentimentele şi rugăciunea
    Mâncarea şi rugăciunea
    Rugăciunea şi studiul Bibliei
    Rugăciunea cântată
    Rugaciunea şi încercările
    Rugăciunea ta şi păcatul tău
    Cum să primesc răspuns la rugăciune
    Ascultarea şi credinţa în rugăciune
    Rugăciunea ca blestem şi binecuvântare

     

  • AL SASELEA SIMT

    Cristina Neagu

    Când ai privit ultima data un lucru frumos? Când ai privit ultima data un lucru care sa te faca sa zâmbesti în sufletul tau si sa te ajute sa descoperi cât de frumoasa este viata? Daca nu îti mai aduci aminte, îninte de a citi mai departe îsi propun un lucru. Du-te la fereastra, deschide-o larg si si respira adânc.

    Citește mai departe...
  • O FEMEIE IDEALA

    Intervievat: Beatrice Lospa

    Intervievator: Beatrice Boeriu

    •  In urma numeroaselor sondaje de opinie, adresandu-se intrebarea : "Cine este persoana care te-a influentat cel mai mult in viata ta?", 90 % dintre cazuri, raspunsul a fost O FEMEIE!... Cum s-ar explica o astfel de constatare realista?

    Citește mai departe...